وي با اشاره به اينکه طبق آمار و ارقام موجود از ميزان صادرات استان سفال و سراميک در مرتبه دوم بعد از فرش بيشترين ميزان صادرات را دارا است، اظهار داشت: با توجه به رشد چشمگيري که از نظر توليد اين محصولات در سطح استان به وجود آمده مقام نخست صادرات سفال و سراميک متعلق به استان همدان است.
اين کارشناس ادامه داد: با توجه به قابليتهاي استان و حجم توليدات صنايع دستي استان، تنها ميزان بيشتري از حمايت صنعتگران و توليد کنندگان مي تواند بازار بهتري را از نظر صادرت براي اين محصولات رقم بزند.
عباسي با بيان اينکه براي ايجاد جهش در صادرات استان نيازمند سياستگذاري و برنامه ريزي براي ايجاد تشکلهاي بازرگاني و ارتقاء کيفيت توليد هستيم، تصريح کرد: تلاش براي کسب يارانههاي مرکز توسعه صادرات ايران و ايجاد پايانههاي صادرات در اين راستا راهگشا است.
وي با تأکيد بر اينکه بعضي از صنايع دستي استان همدان داراي ارزش افزوده بيش از 45 درصد هستند، گفت: ولي بالا بودن هزينههاي پيش روي صنعتگران بعضي از اين رشتهها چون مبل و منبت و هزينههاي ناشي از حمل و نقل اين توليدات امکان صادرات را از توليد کنندگان آنها گرفته است.
اين کارشناس صنايع دستي افزود: در سال گذشته 80 درصد صنايع دستي ايران به کشورهاي عربي و اروپايي صادر شده است که متأسفانه به علت وجود افراد سودجويي که تنها منافع شخصي خود را جستجو ميکنند، تصوير نادرست و نامناسبي از صنايع دستي کشورمان در اين کشورها شکل گرفته است.
عباسي خاطرنشان کرد: صنايعدستي ايران امروز نيازمند حمايت بيش از پيش است تا بتواند از فرصتهاي ايجاد شده براي خود در سطح جهاني به نحو احسن استفاده کند و گرفتار ناشيگري افراد سودجو نشود./111
انتهای پیام/